Et jetfly passerer flere gange uden at ville kommunikere over radioen – Grønland 1970

Kom i seng ved midnat lægeparret havde talende og rygende gæster igen. Stationens folk havde lørdagsfest.

Morgenmad kl. 9 straks derefter begyndte udflyvningen af folk, nu var det klaret op igen og i Øst var himlen helt blå.

En slædehund med sit bytte, et isbjørne kranie – Grønland 1970

Richard Bromley og jeg læste op på faglitteratur og tegnede kalker efter 1:50.000 luftfotografierne over vore første 2 områder. Ingen har tilsyneladende før set på profilerne inde i Gåseelv!

Tegnede også og læste mellem frokost og eftermiddagskaffe. Vi blev udspioneret af et mindre jetfly (Schweizisk registreret) som flere gange fløj lavt hen over flyvepladsen men ikke ville give sine hensigter til kende over radioen.

Til eftermiddagskaffen dukkede Peter Willumsen til sidst op, han havde været til stationsfest og var først kommet hjem temmelig tillakket kl. 7.

Mestersvig basen, med sine hytter og landingsbane – Grønland 1970

Efter kaffen gik Richard og jeg igen op på ryggen Nord for stationen i håb om bl.a. at se en lemming, nu hvor andre havde set og fotograferet dem flere gange, men Richards specielle hund fulgte os trofast, så vi så ingen lemminger. Sad noget i læ oppe på ryggen med udsigt over noret og over mod Traill Ø. Blev angrebet af et par små Kjover, der som sædvanlig var vrede på hunden.

Af nye blomster sås flere Silene acaulis og et par Chamaenerion latifolium i flor. Den kortnæbbede gås blev fotograferet igen medens hannen lokkede hunden langt ned i deltaet ved at flyve en lille strækning af gangen og sætte sig ned og skræppe op.

Tilbage ved aftensmadstid. Der flyves stadig hold ud.

Mellem aftensmad og kaffe sad Richard, Tove Birkelund og jeg ude ved Vest-gavlen af “Olympus” og læste i skjorteærmer.

Efter aftenkaffen kunne vi stadig sidde i solen, men skyerne begyndte at trække sammen. Richard og jeg benyttede os af Toves nøgle til de ellers uaflåselige brusekabiner og tog et bad. Var nødt til at gå op til kantinebygningen for at børste vore tænder, fordi Claus og Eckart Håkansson i et anfald af rengøringsvanvid vaskede skjorter, sokker og undertøj i toiletrummets vask.

I seng lidt over midnat. Himlen noget overskyet, og det er lidt køligt.


Gåseelv, Grønland
Avatar photo
Author: Ulla Asgaard
Globetrotter, Geolog, Mor, Underviser, og formidler gennem +80 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *