Første dag i felten – Grønland 1970

Tog 7:30 radioopkaldet i soveposerne, det havde knebet stærkt for mig at falde i søvn.

Hørte de andre på radioen. Tove blev opfordret til at flytte sin antenne, fordi Mestersvig har svært ved at høre dem. Der var en hel del snak frem og tilbage mellem holdene. Richard Bromley deltog, og han og Claus spurgte til Toves sporfossiler.

Richard stod op først og gik efter vand fra den klare bæk vestpå. Morgenmad og pakning af rygsække. Start ud i felten nu solen skinnede klart. Op i dalen vest for Nathorstfjeld, hvor vi klatrede op til et fossilbænk, der stod frem.

Tilbage til 19:30 – radiotiden, Finn Surlyk og Eckart Håkansson talte en del med hinanden. Førstnævnte spurgte om Støvboldene kunne spises. Eckart fortalte om alle de forsteninger han havde fundet. Så besluttede Eckart sig til at kalde Tove for Mestersvig. Intet svar, det reporterede han tilbage, hvorpå Mestersvig nok så tørt svarede, at der nok var nogle, der havde en lidt længere arbejdstid end Eckart.

Seng efter Gullasch med kartoffelmos og cacao med whisky og the.

Moskusoxer set i dagens løb, 2 gamle hanner ud for lejren og senere nede i deltaet, sikkert den samme flok som set i går. 2 gamle dyr inde i dalen. 4 dyr ovre på skråningen på Nathorsts sydside. 6 dyr ude i deltaet. De krydsede senere floden nær teltene og gik op på sydbreddens skråninger. Lignede den flok vi tidligere havde derovre.

Avatar photo
Author: Ulla Asgaard
Globetrotter, Geolog, Mor, Underviser, og formidler gennem +80 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *